Bakterieklassificeraren Bacticam – spännande, nytt och innovativt!

Christina och Ulf Winblad driver den prisbelönta gården Womtorp Lantbruk & Entreprenad strax utanför Eskilstuna. På gården har de 320 mjölkkor som mjölkas i ett parallellstall 2x12. De är nu en av tio testgårdar som har bakterieklassificeraren Bacticam installerat på gården.

 

I samband med Bacticam-utbildning på gården har vi pratat med ägaren Christina om hennes förväntningar och tankar kring att använda sig av Bacticam i verksamheten.

En av de första att testa prototypen av Bacticam är Christina Winblad, en av ägarna av Womtorp lantbruk & entreprenad.

Vad var din första tanke när du hörde talas om Bacticam för första gången?

- Det vi tänkte först på när vi hörde talas om Bacticam var att det var spännande - nånting för oss! Vi kände att vi var väldigt spända på idén. Spännande, nytt och innovativt!

 

”Med Bacticam känner vi att vi kan få en betydligt kortare svarstid på proverna så att vi på det sättet kan göra rätt behandlingar.” 

Vad har ni för förväntningar på Bacticam?

- Vi tänker att den ska förenkla och förkorta svarstiden på analysprov. Med Bacticam känner vi att vi kan få en betydligt kortare svarstid på proverna så att vi på det sättet kan göra rätt behandlingar.

 

 

Kolla in videon från när vi var och besökte Womtorp!

Intervju med Christina, Womtorp
Subscribe to our newsletter

Do you love cows and want inspiration, guides and information about products and services? Subscribe to our newsletter and stay updated!

European Agricultural Fund for Rural Dev
Visiting adress

Agricam AB

Teknikringen 7

583 30 Linköping

E-mail

info@agricam.se

+4676-861 99 08

  • Facebook - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle
Follow!

© Agricam AB. All rights reserved.